Zynk Golf

Zynk Golf

Vid en undersökning fick golfare frågan om varför de spelar golf.  De allra flesta svarade att det är bollträffen som sitter mitt i sweetspot som de vill komma åt. ”Den där” sköna träffen som ger en hög och fin bollbana som landar mitt i fairway eller vid flaggan.

Vad är det då som gör det så svårt för medelgolfaren att uppnå detta?

Svaret är en kombination av utrustning och teknik.  Felaktig utrustning ger sämre teknik.  I dagsläget utgår klubbtillverkare från tourspelare och ger sedan medelgolfaren alternativ att anpassa klubborna så gott det går med hjälp av custom fitting.  Antalet skaftalternativ är ofta många men klubbhuvudets tyngd är en och samma.  Med mångårig erfarenhet från golfbranschen både genom design och som tränare har vi utvecklat ett koncept på golfklubbor som är unikt.

Zynk Golf har ett fokus på spelet som bygger på glädje och inte hur långt järn en 7:a flyger.

Konceptet

Tre olika längder på skaften
– 
Large Herr standard
– Medium Dam standard
– Petit 1 1/2 tum kortare än dam

Samma flex på alla storlekar.
– Mjuk flex och hög torque fungerar från 50-130 mph

Större loftskillnad på järnklubborna än vad marknaden har som standard.

Klubbhuvudet väger ca 10% mindre och skaften väger upp till 65% mindre

Feedback från tester

De tester vi gjort har givit oss fina resultat och svar på de frågor vi haft vad gäller egenskaper hos en golfklubba.

  • Ett kortare skaft ger bättre kontroll och ger oftare en mer centrerad bollträff vilket ger en högre bollhastighet
  • Lättare totalvikt ger en högre sving hastighet med bättre kontroll
  • Kortare klubbor ger generellt ett mer upprätt svingplan som ger något brantare infalls vinkel och håller kubban square  vid impact något längre tid

Herrar får generellt ett bättre resultat med Medium och damer med Petit. En renare bollträff ger ökad bollhastighet och jämnar ut förlusten av minskad klubbhastighet med ett kortare skaft. Ett annat samband mellan kortare skaft och bättre bollträff är att svingplanet blir mer upprätt vilket gör det lättare att leverera klubban med brantare infallsvinkel mot bollen. Det lättare klubbhuvudet tillsammans med ett superlätt, flexiblare skaft ökar svinghastigheten med i snitt 5 mph.  Resultatet blir en högre bollbana som gör golfen till ett mycket roligare spel.